Rådgivning, skisser & ritningar

Vi kan hjälpa dig hitta smarta lösningar för ditt bygge och gemensamt ta fram skisser och ritningar för ditt bygglov.

Hos oss kan du alltid välja om vill ha ett fast eller rörligt pris. Kontakta oss för en gratis konsultation och för att få en offert för ditt projekt. Du kan också ta en titt på våra prisvärda fastprispaket.

NYBYGGNAD

När ni planerar att bygga ny villa, semesterbostad eller gästhus kan vi hjälpa er genom hela processen, från idé till färdig byggnad.

TILLBYGGNAD

Vill ni utöka arean för er befintliga bostad? Tillsammans hittar vi lösningar som anpassas efter befintlig byggnad och den omgivande miljön.

OMBYGGNAD

Om er nuvarande bostad behöver transformeras eller om ni behöver göra fasadändringar som kräver bygglov hittar vi passande och effektiva lösningar.

TJÄNSTER

Vi erbjuder arkitekthjälp i hela Sverige från vår bas i Värmland och Västra Götaland. Du kan få kostnadsförslag som passar just dina önskemål. Få en överblick på vad vi kan hjälpa er med nedan.

Rådgivning

Om du är osäker på vilka regler som gäller eller om du vill bolla idéer innan du tar beslut som påverkar utformningen kan vi stötta dig i det.

Skisser

Skisser kan se olika ut, ofta kan de vara ritade för hand och används för att kommunicera idéer. Genom att göra enkla skisser kan vi testa olika förslag, utreda möjligheter och hitta smarta lösningar.

Bygglov & bygganmälan

Vi tar fram arkitektritningar till bygglov eller bygganmälan och anpassar ritningarna efter kommunens krav på inlämnat material.

Bygghandling

Ritning som byggentreprenör/snickare använder som underlag för att utföra jobbet. Bygghandlingar är noggranna och måttsatta handlingar med mycket och detaljerad information.

Inredning

Behöver huset rustas med smarta förvaringslösningar? Vi kan hjälpa dig att utreda om det går effektivisera ytan genom enklare ombyggnation.

Kulör & materialval

Vi hjälper dig att kombinera färger och material för att skapa den atmosfär som du vill ha.

Visualisering

Visualiseringar i 3D kan användas för att få en bättre uppfattning om huset. Det kan användas både som ett skissverktyg och för att visa på ett färdigt resultat. Vi hjälper dig med enklare visualiseringar för ditt projekt.

KOSTNADSFRITT FÖRSTA SAMTAL

Få tips och råd för ditt bygge

Hör av dig för ett förutsättningslöst och kostnadsfritt samtal där du kan berätta mer om ditt byggprojekt. Under samtalet får du möjlighet att berätta om dina planer och vad du vill ha hjälp med. Du bildar dig en uppfattning om arbetsgången, hur vi jobbar och får tips och råd inför den kommande processen.

Efter mötet återkommer vi med en uppdragsbeskrivning och kostnadsuppskattning för arbetet.

FASTPRISPAKET FÖR MINDRE PROJEKT

Om ni har ett mindre byggprojekt kan ni välja något av våra färdiga fastprispaket. Skulle projektet utökas under resans gång eller mer hjälp behövas utöver det som erbjuds i paketlösningen kan ni göra en tilläggsbeställning. Vi kommer överens om innehållet i er beställning och ni får ni en kostnadsuppskattning på tillägget.

Lilla skisspaketet

Rådgivning och skisser

Om ni behöver hjälp med nya idéer eller på ett enkelt sätt vill jämföra några alternativ kan skissarbete ge svar på många frågor och vara kan vara ett sätt att hitta bra lösningar.

En skiss är översiktlig, ibland väldigt schematisk och är inte måttsatt. Det handlar om att arbeta fram en idé eller ett koncept som ni känner er trygga att gå vidare med. Skisserna kan sedan användas som underlag för att göra mer noggranna ritningar.

Med skisspaketet kan ni få hjälp med en utvald och avgränsad del i projektet oavsett var i byggprocessen ni befinner er och arbetet anpassas efter det.

PRIS: 8 000 SEK (inkl. moms)

Vad gör arkitekten?

Ger råd och tips om bland annat planlösningar och materialval
Informerar om relevanta regler och lagar
Tar fram enkla skisser utifrån dina önskemål

Vad behöver jag göra själv?

Leta fram ritningar för befintliga byggnader (om det finns)
Berätta om dina önskemål
Ge feedback på skisser

Hur lång tid tar det?

Tidsplanen anpassas efter dina behov

Vad kostar det om jag behöver mer?

Ytterligare timmar: 1050 SEK per timme

Rådgivning & stöd

Vi informerar om relevanta regelverk och ni får råd och tips för att hitta bästa placeringen för gästhuset, vilken sida tillbyggnaden ska vara på eller jämföra olika fasadlösningar.

Skisser & idéer

Att arbeta med skissen som verktyg följer med i hela byggprocessen. Med skisspaketet blir det enkelt för er att testa idéer innan ni tar några stora beslut.

Lilla ritningspaketet

för projekt upp till 15 m2

Vi erbjuder ett paketpris för skisser, rådgivning och ritningar till bygglov eller bygganmälan för projekt upp till 15 kvadratmeter.

Har ni behov av extra platser för övernattning, avskild arbetsplats, ateljé eller en bastu? Ni beskriver era behov för arkitekten som tar fram skisser på fasader, planlösning, färger och material. Arkitekten utvecklar skisserna tillsammans med er och ni får därefter arkitektritningar som ni skickar till kommunen tillsammans med övrigt material för att få ett startbesked.

Denna paketlösning passar er som vill ha välutformade, trivsamma ytor och ett smidigt sätt att planera era mindre byggprojekt.

PRIS: 20 000 SEK (inkl. moms)

Vad gör arkitekten?

Tar fram skisser med olika alternativ
Ger rådgivning kring bland annat planlösningar och materialval
Gör ritningar till bygglovsansökan

Vad behöver jag göra själv?

Leta fram ritningar för befintliga byggnader (om det finns) och ta fram planbestämmelser och annat material från kommunen
Berätta om dina önskemål & ge feedback på skisser
Skicka in bygglovsansökan eller bygganmälan

Hur lång tid tar det?

Tidsplanen anpassas efter dina behov
Hela processen använder ca 2-4 arbetsdagar under några veckors tid. Tänk på att räkna med kommunens handläggningstid i planeringen.

Vad kostar det om jag behöver mer?

Ytterligare timmar: 1050 SEK per timme

Skisser

En planskiss tas fram som diskussionsunderlag för förbättringar av planlösning och materialval.

Rådgivning

Vi går igenom idéer för utformningen, regler, lagar och annat som behöver tas hänsyn till.

Ritningar

Du får arkitektritningar till ditt bygglov eller bygganmälan anpassat efter kommunens krav.

 

Hur kan processen med skisspaketet se ut?

Det börjar med ett behov och formas till en idé. Ibland kan det vara svårt att sortera och prioritera. Kanske är det inte ens självklart att ni vill påbörja byggprojektet men är nyfikna på att utreda alternativen.

Genom att testa idéer tidigt i processen kan man upptäcka felaktigheter och hitta smarta lösningar innan man väljer att gå vidare.

VAD VILL DU BYGGA?

Vill du komma igång med ditt byggprojekt eller har du frågor om våra tjänster?
Kontakta oss för att beställa våra paket eller få offert.

Kontakta oss